Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ούτε Νιγηριανοί στη Νιγηρία τους



Έφτιαξαν το παιχνίδι, έφτιαξαν τους κανόνες τους, είναι οι ίδιοι διαιτητές, προπονητές, αμυντικοί, μεσαίοι και επιθετικοί, και τώρα, τάχαμου, περιμένουν το αποτέλεσμα. Των εκλογών.
Στη μοίρα του Λαοκόοντα;Όχι.
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εδώ εκτελεστικάριοί τους έφτιαξαν όπως ήθελαν την οικονομική κατάσταση της χώρας, έστησαν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους, χτίσανε τα αδιέξοδα και τώρα ευαγγελίζονται τη σωτηρία της: «Ή ψηφίζετε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ή διαλύεστε», λένε με γερμανική ωμότητα στους Έλληνες πολίτες. Είναι σα να λένε «ή πεθαίνετε αμέσως, ή πεθαίνετε αργά και βασανιστικά».
Είναι ο μεγαλύτερος εκβιασμός από την εποχή της Ιεράς Συμμαχίας. Τα νέα μέτρα αφαίμαξης του κόπου και του μέλλοντος του Έλληνα είναι προσχεδιασμένα και προαποφασισμένα. Ούτε Νιγηριανοί στη Νιγηρία τους δεν θα είναι. Έλληνες στην πλέον υπόδουλη χώρα της Ευρώπης, δείγμα προς αποφυγήν ακόμα και για τις αφρικανικές ελεγχόμενες χώρες του κακάο, την Ελλάδα.
Υπό το πρίσμα αυτό, οι (μη προσδιορισμένες ακόμα) εκλογές του Μαΐου έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους. Όχι μόνο για τη χώρα, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Αλλά για τη Δημοκρατία αυτή καθ’ αυτή. Οι λεγόμενες αγορές είναι έτοιμες να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στις αρχές της γαλλικής επανάστασης, της αμερικανικής, της ελληνικής, να διαγράψουν το πλαίσιο των ελευθεριών έτσι όπως προσδιορίστηκε με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, να θέσουν τέρμα στην αυτοδιάθεση των λαών. Μάζεψαν το χρήμα από αυτούς που το παράγουν και το διαθέτουν πλέον με εξευτελιστικούς όρους-αιώνιας πίστης και υποταγής-σε όσους θέλουν να επιζήσουν αλυσοδεμένοι και βρώμικοι στα υπόγεια της φτώχειας, της αμάθειας και της ταπείνωσης.
Οι Έλληνες έχουν να επιλέξουν μεταξύ της τυραννίας και της ελευθερίας. Και πάντα στην ιστορία τους, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τέτοια διλήμματα, δεν είχαν τον παραμικρό δισταγμό να κάνουν την επιλογή τους. Μόνο που η δοκιμασία δεν τερματίζεται το βράδυ των εκλογών. Η πορεία θα είναι μακρά. Χρόνια έχτιζαν οι υπονομευτές της Δημοκρατίας τη σημερινή κατάσταση, χρόνια θα πάρει και η ανατροπή της. Θα τον πολεμήσουν τον Έλληνα και κάθε ελεύθερο άνθρωπο στην Ευρώπη και στον κόσμο, που του συμπαραστέκεται, με λύσσα. Θα τον υπονομεύσουν, θα επιχειρήσουν να τον διασπάσουν, να στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου (δεν είναι δύσκολο δα), να τον τιμωρήσουν ακόμα σκληρότερα, να επιστρέψουν ως «προστάτιδες δυνάμεις», να κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά.
Η 6η (;) Μαΐου δεν σηματοδοτεί το τέλος της περιπέτειας, αλλά την αρχή μιας γιγάντιας, μις επικής προσπάθειας για την απελευθέρωση και τη σύνταξη μιας νέας Χάρτας της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας.

Γρηγόρης Ρουμπάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου