Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ο βιοπαλαιστής Γιάννης Ραγκούσης




Είναι να μη βγει από τα ρούχα του; Τέτοιο παιδί, σαν τον Γιάννη τον Ραγκούση έχουμε πολλά; Βιοπαλαιστής, μεροκαματιάρης και αυτοδημιούργητος, έπεσε στα νύχια των αρπαχτικών του τάχαμου ανεξάρτητου Τύπου και της αντικειμενικής Ενημέρωσης, και τον κατασπάραξαν.


Κι έγινε βουλευτής, υπουργός, κλπ... foto:eurokinissi)
Τι έκανε το παλικάρι; Πήρε μέσω της συζύγου του ένα δανειάκι από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ή κάτι τέτοιο), για ένα διαμερισματάκι των 200 τετραγωνικών όλα κι όλα-τόσα φαίνονται στο συμβόλαιο, τόσα λέμε-και το κάνανε θέμα, τα παλιόπαιδα. Κι ας το ξόφλησε αμέσως μόλις έπιασε δουλειά.









Ελεεινά κατασκευάσματα τα περί ανηθικότητας. Γι’ αυτό και ο άνθρωπος τους ξεσκέπασε, και τώρα δεν ξέρουν πού να τρέξουν να κρυφτούν. Το είπε καθαρά: πήρε το δάνειο μερικούς μήνες πριν γίνει βουλευτής, κάνοντας χρήση των ευεργετημάτων που προέβλεπε ο νόμος για κάθε τρίτεκνο βιοπαλαιστή. Το δικαιούτο άλλωστε. Κι ούτε ήξερε ο καημένος ότι θα γίνει βουλευτής. Πού να το ξέρει; Ένας απλός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ήταν. Και επειδή ως γραμματέας ήταν και κολλητός του Γιώργου του Παπανδρέου, και μαζί έφτιαχναν τις εκλογικές λίστες, μήπως για τον εαυτό του ετοίμαζε τίποτα; Όχι. Για έκπληξη του το φύλαγε ο Γιωργάκης και το βουλευτιλίκι και το υπουργιλίκι , γι’ αυτό κι αυτός του φύλαγε έκτοτε συνέχεια τα πόδια. Κι αμέσως μόλις μπόρεσε το παλικάρι, το ξόφλησε το δάνειο με τη μια, κερδίζοντας το 40% του κεφαλαίου. Όχι παίζουμε.


Στο κάτω-κάτω της γραφής, ας έκαναν κι όλοι οι άλλοι το ίδιο. Κι ο Φωτάκος έφτιαξε περιουσία, αλλά πάντα πρόσεχε πώς αγόραζε, από που αγόραζε, και κυρίως πώς αγόραζε. Οι άλλοι, γιατί έτρεξαν στις τράπεζες και χρεώθηκαν έναν σκασμό λεφτά; Μήπως θα είχαν για πάντα τις δουλειές τους; Θα ζούσαν για πάντα στη χλιδή; Δεν ήξεραν ότι οι Γερμανοί πάντα «ξανάρχονται»; Τώρα γκρινιάζουν και διαμαρτύρονται και ζητάνε τα ρέστα από το ΠΑΣΟΚ. Είναι στα καλά τους; Ας πρόσεχαν. Το είχε πει κάποτε και ο άλλοτε διαχειριστής της οικογένειας, της οικογένειας των Παπανδρέου ντε, ο Κώστας Σημίτης, για όσους έπαιζαν τότε στο χρηματιστήριο και, φυσικά, χάσανε τα μυαλά τους, χάσανε και τα λεφτά τους.


Ας πρόσεχαν. Άμα πια.

ΓΡ.Ρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου