Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στην οικογένεια Παπανδρέου




Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που ξέρουμε από παλιά. Από την ίδρυσή του. Τότε, το 1974, ο Ανδρέας ήθελε ένα δικό του κόμμα. Δεν ήθελε να ελέγχεται από κανέναν Μαύρο ή Ζίγδη και γι’ αυτό δεν δέχτηκε την ανασύνταξη και τη μετεξέλιξη της Ένωσης Κέντρου. Για τον ίδιο λόγο δεν ανέχθηκε στη συνέχεια τον έλεγχο από τη Δημοκρατική Άμυνα, και τη διέγραψε.

Οι αδερφοί Παπανδρέου
Το κράτησε στα χέρια του και στην απόλυτη κυριαρχία του όσο ζούσε. Ακόμα κι όταν αρρώστησε βαριά, κανείς δεν τολμούσε να του ζητήσει να παραιτηθεί. Ήταν πρωθυπουργός και χαροπάλευε στο Ωνάσειο.


Χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση και να βρεθεί εθελοντής που θα του συνιστούσε να παραιτηθεί-προσωρινά-για να μην πάει η χώρα στο στόμα του διαβόλου. Παραδόθηκε στο Σημίτη, υπό την επίβλεψη του Γιωργάκη. Χωρίς να γλιτώσει από τα δόντια του διαβόλου, στα Ίμια.

Όταν ήρθε η ώρα να αποχωρήσει ο Σημίτης, επέστρεψε στην οικογένεια, η οποία το εμπιστεύτηκε στον αγαπημένο της Μαργαρίτας. Τον Γιωργάκη. Και οι υπόλοιποι έκαναν απλώς τις δουλειές τους.

Η δεύτερη βόλτα στα χέρια του διαβόλου ήταν ακόμα πιο επώδυνη για τη χώρα, την οποία τώρα κατασπαράσσουν το ΔΝΤ και η Μέρκελ στο ίδιο τραπέζι. Ήρθε η ώρα να αναλάβει άλλος. Ο βουλιμικός Βενιζέλος. Αφού το θέλει, είπε η οικογένεια, ας το πάρει. Τη δουλειά της την είχε κάνει πια. Φτάνει την ίδια να μην πειράξει. Και δεν την πείραξε. Έπιασε το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει ο Γιωργάκης και πέρασε τη χώρα στην Αχερουσία.

Δεν είχε καμιά τύχη η διάθεση του Παπουτσή (και μόνο αυτή) για υποψηφιότητα, ούτε η μωροφιλοδοξία του Τζουμάκα να καταγράψει ένα ρεύμα (ως υποψήφιος) μέσα στο κόμμα. Ο Βενιζέλος ανήκει στην κατηγορία των παμφάγων. Όταν το καταλάβει αυτό η οικογένεια, μπορεί και να ετοιμάσει τις αποσκευές της για να επιστρέψει από εκεί που ήρθε. Στο εξωτερικό. Για να γλιτώσει από την οργή των προδομένων οπαδών της.

ΓΡ.Ρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου