Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο πολιτικός καιάδας και το εθνικό ανάθεμα




Αν ήταν απλώς η χειρότερη κυβέρνηση, έστω και όλων των εποχών, δεν θα υπήρχε πρόβλημα τόσο σοβαρό και επώδυνο. Οι εσωτερικοί κραδασμοί και η κοινωνική αντίσταση θα την έριχναν σε ταχύτατο χρονικό διάστημα, θα ακολουθούσαν εκλογές, και ο τόπος θα τραβούσε πάλι το δρόμο του. Με κόπο, αλλά θα τον τραβούσε.

Ειλικρίνεια,πίστη και όραμα
Είναι η κυβέρνηση που έχει καταδικάσει τη χώρα στην εξαθλίωση και την υποδούλωση στον ξένο παράγοντα. Είναι η κυβέρνηση που συσσωρεύει τόσα δεινά, τα οποία έχει να ζήσει η κοινωνία από την εποχή του εμφυλίου. Η περίοδος της χούντας μπροστά της μοιάζει με μικρή περιπέτεια, μια δοκιμασία που κόστισε την ελευθερία για ένα χρονικό διάστημα, διώξεις αντιφρονούντων, βασανισμούς απάνθρωπους σε ορισμένες περιπτώσεις,

την ταλαιπωρία αρκετών ανθρώπων στις φυλακές, τα ξερονήσια και την αναγκαστική ξενιτιά, τη σκοτεινιά πάνω από τις πανεπιστημιακές σχολές κυρίως όταν πλάκωσαν οι ερπύστριες των τεθωρακισμένων ελπίδες και ουτοπίες της νέας γενιάς, και τέλος την κυπριακή τραγωδία, που κι αυτή όμως σχετικά γρήγορα ξεπεράστηκε με την θαυμαστή ανάπτυξη του νησιού σε πείσμα του βάρβαρου Αττίλα.

Πρόκειται για τη μοιραία συνάντηση ανθρώπων, οι οποίοι εμπνεύστηκαν, ζουν και υπάρχουν για και από την φτωχοποίηση ενός ολόκληρου λαού-στον οποίο είχαν τάξει ευημερία και ανάπτυξη-του λαού του οποίου αποτελούν κομμάτι του. Τη φωτισμένη, κατά τα άλλα, ηγεσία του. Συμπεριφέρονται χειρότερα και από τους πλέον ακραίους εθνικιστές, οι οποίοι έχουν καταλάβει μια χώρα. Χειρότερα, γιατί δεν έχουν να κάνουν με έναν υπό κατάληψη τόπο και ένα εν δυνάμει εχθρικό έθνος, αλλά το έθνος που τους γέννησε και ακούμπησε πάνω τους τις ελπίδες του.

Μέχρι τώρα έχουν ξεδιπλώσει κάθε ένστικτο αρρωστημένης αντιπάθειας και διάθεσης εξολόθρευσης ενός ολόκληρου λαού (του λαού τους). Έχουν στείλει στην ανεργία πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους και στην απραξία εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες. Έχουν ρίξει τις αποδοχές όσων εξακολουθούν και εργάζονται σε επίπεδα κάτω των διεθνώς προσδιορισμένων ορίων της φτώχειας. Έχουν προγράψει φορολογικά τους εκατοντάδες χιλιάδες εκείνους πολίτες, οι οποίοι απόκτησαν ένα σπίτι καλύτερο από αυτό που γεννήθηκαν. Απειλούν ευθέως με κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας όσων κινούνται εντός των ορίων της φορολογικής νομιμότητας. Σπρώχνουν στην εποχή του σκότους και των σπηλαίων όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους συνδυασμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και ενός χαρατσιού, που δεν είχε τολμήσει να βάλει ούτε ο Γερμανός κατακτητής. Έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια μια οσμή φαγητού και να αναζητούν αντί για στέγη ένα απάγκιο για να μην πεθάνουν από το κρύο. Στερούν από τα παιδιά το δικαίωμα στη μάθηση. Σκοτώνουν την πατρίδα την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει, εκτός από την εξυπηρέτηση εκείνων που απλώς διακρίνονται από το ιστορικό τακτ να μην καταλάβουν δια των όπλων την Ελλάδα, είναι ένας γόνιμος (προς ίδιον όφελος) ανασχηματισμός, καθώς επίσης και οι εσωκομματικές διαδικασίες ανανέωσης της ηγεσίας τους. Γι’ αυτό και η μοίρα τους έχει προδιαγραφεί από τους θεούς: ο πολιτικός καιάδας και το εθνικό ανάθεμα.

ΓΡ.Ρ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου