Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Τ’ ακούς Αντωνάκη;






Άσχημα τα νέα από τον Αντωνάκη. Βλέπει στις δημοσκοπήσεις να πείθει όλο και λιγότερους νεοδημοκράτες για το αξιόχρυσον της κωλοτούμπας και παθαίνει πανικό. Βλέπει να υποχωρεί η χάρη του στις δημοτικότητες και τον πιάνουν ημικρανίες. Ναυαγεί η προσδοκία του να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ με τα εγκαίνια κιόλας των επιθέσεών του εναντίον της Αριστεράς, και πνίγεται στην απελπισία.


Φωνάζει, χτυπιέται, απειλεί θεούς και δαίμονες, αλλά η μόνη φωνή που ακούει να του αποκρίνεται είναι «σκασμός Αντωνάκη». Ακριβώς. Γιατί ο Αντωνάκης δεν μπορεί πια ούτε πείσει αλλά ούτε και να εκβιάσει απειλώντας «θα πάρω το καπελάκι μου και θα φύγω».


Περιμένουν πολλοί τη σωτήρια αυτή απόφαση. Να φύγει να λυτρωθούν. «Σκασμός Αντωνάκη». Το φωνάζουν όσοι έμειναν. Το λαχταρούν κι όσοι έφυγαν. Οι οποίοι δεν έφυγαν ακριβώς. Τους «έφυγε» ο άντρας ο βαρύς κι ασήκωτος, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.


Ο λόγος συμβόλαιο του κυρίου Αντωνάκη. Ο,τι είπε, είπε. Είπε ότι θα ρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του, το έκανε. Είπε ότι δεν θα δεχθεί να συνδιαλλαγεί  με την τρόικα και να συζητήσει την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, το έπραξε επίσης. Υποσχέθηκε ότι θα πετάξει τα λεξοτανίλ από τα κομοδίνα των ελληνικών σπιτιών, και τώρα τους δίνει γενόσημα.  


Ο ευφυής πολιτικός ηγέτης ετοιμάζεται τώρα, λένε οι κακές οι γλώσσες, να προβεί σε νέα κίνηση, με την οποία θα αφήσει άναυδους τους αντιπάλους του και κατάπληκτο το Πανελλήνιο: Μετά τους Γεωργιάδη και Βορίδη, θα στρατολογήσει τώρα και τον Καρατζαφέρη. Η μόνη του επιφύλαξη είναι ότι δεν τον βλέπει εσχάτως τόσο ζωηρό απέναντι στον Τσίπρα, αλλά ελπίζει ότι οφείλεται σε πρόσκαιρη κόπωση. Όταν έρθει η ώρα να σπριντάρει, θα γίνει και πάλι ο εαυτός του. «Φωτιά και τσεκούρι», όπως θα έλεγε και ο Αβέρωφ. Η Αριστερά είναι η καταστροφή του τόπου.
ΓΡ.Ρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου